13 de març 2011

INICIACIÓ ESPORTIVA, QUINA VISIÓ EN TENIM?


Som-hi, comencem a activar el blog, a fer reflexionar i a donar recursos a totes les persones més interessades.

Una vegada més us donem la benvinguda a tots. Hem decidit que la primera entrada d’aquest blog, sigui una mena de declaració d’objectius i d’intencions per a seguir una línia clara durant tots els següents mesos. I per començar ben bé pel principi, parlarem del títol de blog, i intentarem deixar clar el concepte d’iniciació esportiva de manera molt breu.

El terme “iniciació esportiva”, es refereix al període en el qual un infant aprèn i es familiaritza amb un o diferents esports. Així el que nosaltres tenim a totes les pistes en les que treballem com a entrenadors són petits aprenents en potencia, que si els treballem amb criteri podem treure’n molt de “suc”.


A partir d’aquí, ens arriba la pregunta clau: Com enfoquem la iniciació esportiva? Volem tenir nens que ho guanyin tot a qualsevol preu? Volem educar mitjançant un esport en concret? Volem millorar i mantenir la salut dels nostres petitons? Volem introduir un estil de vida sa i introduir-los en l’activitat física? Qualsevol persona, com a entrenador, monitor, mare, pare... Ha de tenir clara quina és la finalitat per la qual el seus nens/es estan practicant un esport. No estem dient que una visió sigui més bona que una altre, simplement són diferents, i depenent del club i les seves directrius es treballa més una opció o una altra. 

Però des del blog, donarem una sèrie de punts que pensem que són els més recomanats en la iniciació esportiva actual i moderna. Segons (Sánchez Bañuelos; Blázquez; Hernández Moreno) existeixen  un seguit de finalitats de les unitats de iniciació esportiva:
  • Augment del nombre de participants de base en aquell esport.
  • Ampliació de els recursos motrius de l’infant.
  • Disposició pel rendiment del mateix esport.
  • Treball cooperatiu, fomentar la socialització.
  • Augmentar l’autonomia.

Acabant, us volem preguntar que en penseu sobre els cinc punts mencionats? Quins objectius generals busqueu amb els vostres jugadors/es? Com a mínim, esperem fer-vos reflexionar, pensar i generar debat en vosaltres mateixos. Segur que els petitons en surten beneficiats d’aquesta petita reflexió que fareu!

Aquesta entrada és molt teòrica, però la trobem molt necessària per introduir d’alguna manera el blog. Més endavant començarem amb bateries de tasques, jocs i exercicis per treballar amb els petits que tingueu i que gaudeixin de l’esport, de l’hoquei patins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada