13 d’abr. 2011

INICIACIÓ ESPORTIVA: CHILDREN SEE, CHILDREN DO


Us presentem un anunci publicitari de l’organització australiana per els drets dels menors NAPACAN:  http://www.napcan.org.au/ Es titula: Children see, children do (els nens ho veuen, els nens ho fan).


Aquest espot publicitari va ser creat fa ja 4 o 5 anys i segurament molts de vosaltres ja l’heu vist. Evidentment són exemples molt besties però que ens poden fer reflexionar en l’àmbit de d’iniciació esportiva, a nivell de qualsevol esport. Cal recordar que els petits aprenen de moltes formes diferents, però una de les que més utilitzen i sovint inconscientment és la imitació. Tant per les coses bones com per les coses dolentes. Així que com a docents, sempre hem d’anar amb molt de compte de quines actituds, accions i fins i tot petits gestos, utilitzem en les nostres sessions. 

Per altra banda, si enganxen les coses dolentes, les coses bones també; així que hem d’intentar potenciar l’aprenentatge per imitació, ha de ser una eina com qualsevol altre, s’han de copiar, en el món de l’activitat física està permès copiar-se! Qui no ha après quelcom perquè ho ha vist per la televisió? 

Reflexionem sobre el que ens vol dir l’anunci, i apliquem-ho al nostre esport, ens ajudarà a tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada