23 de nov. 2011

Les habilitats tàctiques en l’hoquei patins

En aquest petit article farem quatre pinzellades a les habilitats tàctiques, primer de tot recomanem que us llegiu l’article que ja vàrem fer sobre que és la tàctica en general: http://iniciaciohp.blogspot.com/2011/04/iniciacio-esportiva-tactica.html

En aquest article però us explicarem les relacions que té l’esportista quan parlem d’habilitats tàctiques, i podem dir que el nostre petit es relaciona sobretot amb altres persones. Siguin adversaris o companys d’equip quan hi ha relació entre ells hi ha utilització d’habilitats tàctiques. L’hoquei patins, al ser un esport col·lectiu d’oposició, és un esport molt ric en aquest tipus de relacions entre esportistes així que és important treballar les habilitats tàctiques des de ben petits perquè tard o d’hora es posaran en practica. Des del blog apostem per ensenyar a observar i a decidir, que són dos dels factors més importants en el desenvolupament tàctic dels esportistes.

Ensenyar a observar és important ja que si observem a escoles de patinatge que comencen a agafar l’stick, o pre-benjamins i benjamins; veurem que moltes errades de passades, o entrades entre la defensa, venen donades per no aixecar el cap del terra i veure que segurament una altra opció hagués estat molt més bona! Però el petit ha decidit malament? NO, el nostre petit simplement no ha vist res més que allò que s’ha disposat a fer, perquè sinó segurament fallaria un cop i no 30.000 com passa a vegades.

Per veure l’important que és la visió us posarem el següent vídeo, on veureu que molt sovint els nostres ulls veuen moltes coses però no OBSERVEN moltes d’altres. Seguiu les instruccions i intenteu encertar el nombre de passades.


Que us ha semblat? Això mateix passa als nostres petits esportistes a cada partit. Per tant hem d’intentar focalitzar les activitats tàctiques a aprendre a observar i desprès decidir! Dissociar la conducció de bola i aixecar el cap és fonamental en edats primerenques, i no oblidar l’hàbit d’aixecar el cap mentre es juga és requisit indispensable durant tota la vida d’un esportista.

2 comentaris:

  1. Felicitats, companys,
    Molt bona iniciativa per a la promoció i especialització del nostre esport.
    Felicitats

    Ernest Martinez

    ResponElimina