En aquest post, continuem parlant sobre aspectes relacionats amb les habilitats. En forma de resum dir que les habilitats són tasques assolides pels esportistes de forma eficient. I que per dur-les a terme és necessari que existeixi una relació amb quelcom exterior i usar un instrument.
En aquest cas podem parlar de les habilitats tècniques que relacionen el jugador amb la pilota i que usen l’stick per una relació encara més característica. Actualment la tècnica és un dels factors més treballats en l’esport ja que és el resultat final i el més visible, però la nostra opinió ens porta a dir que el tot és major que la suma de les parts. És a dir, que és més important que l’esportista creixi de forma harmònica en totes les vessants del joc que no només amb una.
Per exemple podem saber xutar molt i molt bé, tenir una tècnica apurada del moviment del cos, saber coordinar totes les contraccions musculars per just en el moment de l’impacte de la pilota crear la màxima força possible i a més a més tenim punteria. Però si no sabem quan ho hem de fer segurament els nostres xuts sempre aniran a parar als peus del adversari, o xutarem quan no hi ha ningú davant del porter per agafar un possible rebot, o xutarem quan hauríem de fer la passada... Aquest exemple ens ha de fer veure que no podem destriar la tècnica de qualsevol altre habilitat! Les habilitats tècniques van estretament lligades a les bàsiques, les tàctiques, les estratègiques, les emocionals, etc, etc...
Des del blog, doncs no farem una revisió de totes les variants tècniques que existeixen en l’hoquei patins, ja que si ens hi parem a pensar són infinites i tothom pot arribar a saber quines són les bàsiques (passada de pala i de cullera, arrastrada de pala i de cullera, xut de pala i de cullera, “ganxo” de pala i de cullera, aixecar i picar, amagar, passades utilitzant la tanca, girs amb pilota, canvis de direcció per sota les cames, recepcions orientades, recepcions de passades, rematades altes, rematades baixes de pala i cullera, etc, etc...). Sinó que des del blog intentarem donar una sèrie de consells per saber aprofitar molt millor el treball tècnic.
Primer, és recomanable no separar el treball tècnic del tàctic en la mesura que ens sigui possible. És important saber xutar i passar, però més important és saber quan s’ha de xutar o quan s’ha de passar. Desprès també ens agradaria observar que hi ha un model tècnic ideal que surt als llibres, però no vol dir que els nostres jugadors l’hagin d’imitar, sinó que l’han d’adquirir, passar pel seu “filtre” motor i adequar-lo a la seva morfologia, a les seves capacitats, a la seva creativitat... I finalment anotar que la millor manera d’ensenyar habilitats tècniques és fent practicar-les als petits, i donant desprès indicacions que els permetin als nostres petits saber que han de canviar i que no han de canviar per millorar el gest tècnic.
Esperem que us sigui d’ajuda aquest article per treballar les habilitats tècniques d’una forma global. Qualsevol queixa o qualsevol dubte no tingueu cap por en comentar-nos, enviar-nos un mail o contactar amb nosaltres via twitter.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada