19 de set. 2011

INICIACIÓ ESPORTIVA, MUNDIAL SAN JUAN 2011

En aquestes dates tan assenyalades per el nostre esport, és impossible no parlar del esdeveniment més gran que s’organitza cada dos anys, el mundial d’hoquei patins. El mundial d’hoquei patins és, o hauria de ser, la competició per excel·lència del nostre estimat esport. 

Primer de tot ens agradaria parlar sobre quin impacte hauria de tenir aquesta competició a nivell d’educació i iniciació esportiva. Com portem dient des de fa molts dies, i molts autors i mestres ho corroboren, repetim que la imitació és un dels processos d’aprenentatge més importants en el món de la motricitat i l’educació física. Per tant, considerem tal i com ho fa molta més gent, que veure jugar als més grans segurament donarà moltes més eines i recursos dels que imagineu als més petits. 

Desprès també cal parlar de l’esdeveniment en sí. Estem davant d’un mundial! No és una lligueta, no és una copa qualsevol, no és un europeu... Senyores i senyors, és el mundial! En altres esports el mundial és la competició mare, per exemple el mundial de futbol a Sud-àfrica va ser cobert per milers de televisions i vist per milions de persones. El mundial de rugby que s’està disputant ara mateix, en els països participants es segueix d’una manera gairebé malaltissa... Per què no em arribat aquest nivell? Podem fer-hi alguna cosa més? Passant per sobre de si volem seleccions catalanes o no, em explicat al nostre amic que està apunt de començar el mundial? Em parlat amb els nostres petits? Els hi hem explicat com el poden seguir? Crec que si personalment intentéssim fer d’aquesta competició una cosa més gran, més important, més mundial... Segurament si convertiria. 


Desprès d’això m’agradaria dir-vos que la pagina web del mundial és: http://mundialsanjuan2011.com/
 
Que si voleu seguir un mundial especialment emocionant, gran, carregat d’història, i ple de valors, podeu seguir el mundial de rugby que s’està jugant actualment. Intenteu fer l’exercici de comparar els valors que envolten aquest esport i l’hoquei patins, ja que des del punt de vista educatiu, el rugby és un dels esports més potents que hi ha en valors, normes i conductes esportives: http://www.rugbyworldcup.com/

I que nosaltres intentarem seguir el mundial, penjar resultats i informacions que creiem que són importants per la iniciació del nostres esport a: http://twitter.com/#!/Iniciaciohoquei

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada