13 de gen. 2012

Patinar i lliscar

Patinar, és més important del que pensem. És una idea que em corre pel cap des de fa bastant de temps, i és què si estem acostumats al món de l’hoquei és un concepte que gaire bé no li fem ni cas. Ho trobem tant i tant normal que ja lo ni prestem atenció, però us heu parat a pensar quanta gent sap patinar o ha après a patinar gracies a l’hoquei? Quina modalitat esportiva que comporti patinar (sobre gel, en línia, amb monopatí, etc, etc... ), aporta tants practicants com l’hoquei?

Dins de les quatre modalitats que hi ha a la Federació Catalana de Patinatge crec que l’hoquei patins és la que més fitxes federatives té (no disposo de dades però juraria que és així...). Per tant cada cop que veieu o us poseu els patins sigueu conscients de que aquesta acció tant bàsica com és patinar,  ja ens fa molt i molt especials! Gaudiu del lliscament, i feu-ne gaudir si es que sou entrenadors; No és tant normal posar-se patins, i la sensació que sentim mentre juguem a hoquei la oblidem per altres factors com el joc o la competició.



Patinar no és nou, però tampoc fa molt de temps que el ser humà patina. Penseu que les primeres persones que van començar a patinar van fer-ho al voltant del 1813! Però degut al gran nombre d’accidents es va tancar la que va ser la primera escola de patinatge. No va ser fins 1867 els patins van començar a utilitzar-se desprès de ser presentats a la Exposició Universal de Nova York.

Així doncs, uns 130 anys de patinatge són en realitat molt pocs. Sentiu-vos afortunats del que feu, ja que no tothom tindrà la oportunitat de sentir la velocitat que agafem sobre els patins!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada